• آسیب ها و مشکلات ارتباط با خویشاوندان
• آسیب ها و مشکلات ارتباط با خویشاوندان
دین اسلام , انسان را به ارتباط با خویشاونان امر می کن و از قطع ارتباط با آنان به شدت باز می دارد . زن و مرد هر کدام خویشاوندانی دارند و نسبت به آنان دارای وظایفی هستند .
طبق آموزه های قرآن و عترت , فرد به هیچ رو اجازه ندارد با بستگان خود قطع رابطه کند , مگر در صورت ترس از افتادن در گناه . حضرت رسول اکرم(ص) می فرمایند : «به امتم سفارش می کنم – چه آن هایی که حاضرند و چه آن هایی که غایبند- تا روز قیامت صله رحم کنند , اگر چه فاصله میان آن ها یک سال راه باش . صله رحم جزء ین است ».
مشکلات ارتباط با خویشاوندان که باید نسبت به آن ها آگاهی کسب نود و در رفع آن کوشی , بدین قرار است :
یک – دخالت اطرافیان
گاه مادر یا پدر همسصر در زندگی عروس یا داما خویش به قص یاد دادن مهارت های زندگی , اظهار نظرهایی می کنند که موجب می شود عروس یا داماد این رفتار را دخالت در زندگی تلقی , و احساس آزردگی کنند .
راهکار
1. احترام گذاردن :
هریک از خویشاوندان به خصوص والدین و بستگان نزدیک انتظار دارند که از سوی جوان ترها مورد احترام قرار گیرند . اگر این خواسته برآورده شود , محبت بین آنان افزون خواهد شد . رسول اکرم (ص) فرمودند:برکت در بزرگان ماست . اگر کسی به کوچک ما رحم نکند و بزرگان را تجلیل و بزرگ نشمارد , از ما نیست .
به یاد داشته باشید که از مادر و پدر میان سال یا کهن سال نمی توان تغییر رفتار را انتظار داشت ؛ چرا که شخصیت آن ها تا حد زیادی شکل گرفته است .
2. رعایت فاصله مکانی :
در شرایط امروز جامعه تعدادی از جوان ها از حمایت پدر و مادر خود بهره مند می شوند و در یک مجتمع مسکونی در نزدیکی آنان زندگی می کنند با پرهیز از ارتباطات بسیار نزدیک و تکراری با خویشاوندان می توان مانع برخی دخالت های ناپسند شد , هر چند در این باره نیز نباید دچار افراط و تفریط گردید و موارد خاص را نیز از این مورد مستثنی دانست .
3. حمایت از یکدیگر :
زن و شوهر باید حامی یکدیگر باشند تا در برابردخالت های نا به جا تاب آورند .
دو – وابستگی همسر به خانواده
وابستگی زیا به پدر و مادر پیامدهای منفی متعددی دارد . کاهش اعتماد متقابل زن و شوهر , ضعف اراده و قدرت تصمیم گیریدر انجام امور , افزایش توقع خانواده ها , ایجاد بدبینی در طرفین و نیز وابستگی زن یا شوهر به سایر افراد براثر بی اعتمادی به همسر , از جمله این پیانهاست .
راهکار
1. دیدار اقوام :
هر چند وقت یک بار باید همراه همسر خود به دیدن اقوام رفت .
2.تقویت رابطه عاطفی:
با برقراری رابطه عاطفی با همسر می توان خلأ ناشی از دوری خانواده را پر کرد .
3. بررسی علت وابستگی :
در صورت مشاهده وابستگی افراطی همسر به خانواده , می باید علت این وابستگی را جست و جو کرد .اگر رفتار شما سبب وابستگی همسرتان به خانواده اش است , باید خودتان را تغییر دهید.1-
1- زهرا آیت اللهی , اخلاق خانواده , قم: دفتر نشر معارف , 1391 ,صص 200-199